fotoprofil

om fotoprofil

Månedsarkiv: december 2010

December: skrivebordsbaggrund

december_2010_desktop.jpg

December måneds skrivebordsbaggrund er fotograferet forrige sommer, i Rocky Mountains... nærmere bestemt Mount Athabasca lidt syd for Columbia Icefield, Jasper National Park, Canada. Hvis du ikke har besøgt Jasper og Banff National Parks i Canada, kan det VARMT anbefales. Vi havde nogle fantastiske uger dette sted!

Jeg har lavet tre forskellige versioner af billedet, så man kan downloade det billede der passer bedst til ens skærmopløsning:

Er du i tvivl, så tage den første med den højeste opløsning. Mac-brugere kan CTRL+KLIKKE på linket, og vælge "Gem som...", og PC-brugere kan bare højreklikke på linket og vælge "Gem som...". Man kan også bare klikke på billedet og åbne det i et nyt vindue, højreklikke (CTRL+KLIK på Mac) og vælge at bruge billedet som skrivebordsbaggrund.

Der vil komme flere skrivebordsbaggrunde i løbet af det kommende år.

 

facebook-likeI denne søde juletid...

BLOG_D3S_7864.jpg

Juleaften kan være en fantastisk lejlighed til at få taget nogle gode billeder af familien. Det er så hyggeligt, maden er pragtfuld, hele familien er samlet, og der er spænding i luften og masser af glædesstunder, når børnene pakker gaver op. De levende lys er varme og indbydende, og det skal alt sammen gerne foreviges med nogle fantastiske billeder. Problemet er bare at det ikke altid bliver så fantastiske billeder. Det er ikke umuligt, bare en udfordring - og bedst af alt… der findes en løsning. Så hvordan laver man stemningsfulde billeder juleaften?

Læs mere

Få kritik af dine billeder

kritik

Jo mere kvalificeret kritik man kan få på sine billeder, jo højere kan man hæve "overlæggeren". Gennem alle de år jeg har fotograferet, er det ubetinget det jeg har savnet mest af alt, at nogle - næsten ligegyldig hvem - ville sige deres uforbeholdne mening om mine billeder.

Jeg har for nogle dage siden oprettet en gruppe på Flickr kaldet Fotokritik_CPH, og målet med denne gruppe er, at give plads til en dialog om vores billeder.

Læs mere

Trippin' the lights (English version)

I don't know who first coined the phrase: "Less gear. More brain…", but it seems to me that this term has come up a lot recently. And when it comes to LPA Design, Inc. and their new products released for the Nikon range of cameras and flashunits - the PocketWizard MiniTT1 and FlexTT5 - it certainly seems it can be rephrased to "More brain. More Pocketwizards". It's not that you are no longer required to think, but for a shooter on the move, there is no doubt, that these units will help you work smarter, and work faster.

Læs mere

Mere lys, tak!

Lad det være sagt med det samme: Nikon laver nogle fantastiske små blitzenheder i form af deres SB-800 og SB-900 blitze. Men skal man fotografere en gruppe på 4-5 mennesker på hvid baggrund, finder man hurtigt ud af hvor grænsen går. Man skal ikke tage fejl - for der er ikke noget nemmere end at pakke et par SB-900 blitz med ekstra battery packs, et par lampestativer og et par sammenklappelige softbokse i sin fototaske, når man skal ud og lave et portræt. Men hvad gør man, når opgaven kræver man har lidt mere lys?

Læs mere

Pocketwizards på vej til forhandlerne

De længe ventede Nikon versioner af LPA Designs PocketWizard MiniTT1 og FlexTT5 trådløse fjernstyring af Nikons bateriblitze er nu på vej til distributører og forhandlere i USA, Canada og visse lande i Europs. Det forventes at disse enheder vil være til salg sidst på ugen eller først i næste uge.

PocketWizard MiniTT1 og FlexTT5 trådløse fjernstyringsenheder gør det muligt for os fotografer at bibeholde den fulde iTTL funktionalitet mellem kamera og blitz, også selv om blitzen ikke længere fysisk sidder på kameraet, eller er forbundet med et kabel. Det giver med andre ord den ultimative frihed i forhold til at være kreativ med lyset når man fotograferer.

Funktionen er som sådan allerede indbygget i Nikons systemer, så hvad er det "nye"? At jeg slipper for at have en ekstra SB-900 flash til at sidde som "Master" på mit Nikon D3s, der skal styre de andre flashenheder, og frem for alt, at jeg ikke længere behøver at have direkte udsyn til blitzen jeg vil fjernudløse. Lys bevæger sig som bekendt i rette linjer (i det mindste gennem fri luft), og hvis jeg vil placere en blitz, der skal lyse ind gennem et vindue, skal jeg stadig sikre mig at jeg har frit udsyn til denne blitz fra min kameraposition, så den serie af miniglimt, der kommer fra min master-flash og som skal "programmere" min eksterne blitz, kan "ses" af denne blitz.

Det lyder som en masse teknisk "mumbo-jumbo", så det illustreres måske bedre med et billede.

compare.png

På billedet til venstre er blitzen monteret direkte ovenpå kameraet, mens blitzen i billedet til højre er placeret til venstre for kameraet og er gjort større ved at lyse gennem en "dug" der spreder lyset yderligere. Der er vist ingen tvivl: Billedet til højre er langt mere tredimensionelt og lyset er langt mere flatterende for modellens ansigt.

Men med de nye Pocketwizards får vi endnu flere muligheder. Pocketwizard kommer nemlig også med en ny AC3 Zone Controller, der gør det muligt at styre intensiteten i tre forskellige zoner. I sig selv er dette heller ikke nyt, men når man medtager at man nu kan "blande" kortene, og bruge studie-flashanlæg, Nikon batteriblitze og endda Canon-batteriblitze i et vildt virvar, og at man direkte fra kameraet kan styre det hele, uden at skulle rundt og justere på de enkelte blitzenheder, så begynder det for alvor at ligne kreativ frihed.

Og der bygges trådløs styring ind i flere og flere ting. Min lysmåler kan f.eks. bruges til at trigge mit studieflashanlæg, og jeg kan direkte fra lysmåleren vælge, hvilken flash jeg vil have til at gå af, så jeg kan måle individuelle lyskilder, hver for sig og derved balancere lyset.

Det har man naturligvis kunnet gøre i nogen tid, og der findes da også "løsninger" på markedet... bare ikke løsninger, der er så elegante og ret beset accepteret som industristandard af så mange forskellige leverandører.

Du kan læse mere i Rob Gailbraiths artikel eller direkte hos PocketWizard.

 

facebook-likeFølg fotoprofil

Vind en gratis portrætsession ved at følge fotoprofil på   eller   (læs mere på facebook). Se flere af vore billeder på  

Få min e-bog gratis

KLIK HER, for at downloade en gratis kopi af min e-bog: "Bedre feriebilleder".

hold dig opdateret på Facebook

facebook-like

... og vind en fotoshoot (Læs mere...)

Ordbog om foto

En ordbog om fotografi - ikke med samtlige begreber dækket, men en slags "fotografiets lille røde" - en koncentreret udgave, hvor kun det vigtigste er med. Ordbogen vil løbende blive udbygget med nye ord og begreber. Har du et ord eller begreb du synes skal med, så send en kommentar.

Hvad er der i tasken?

Hvad har en fotograf med i kameratasken? Ofte er der ikke kun tale om en enkelt taske men om flere tasker, kufferter og kasser. Læs hvad vi har med når vi er på fotoshoots.

NPU og NPS

fotoprofil understøttes af Nikon gennem Nikons Professional User- og Nikon Professional Service programmerne, der sikrer adgang til det højeste serviceniveau hos Nikon, og altid har adgang til Nikons professionelle service og låneudstyr i tilfælde af eventuelt tekniske sammenbrud på det udstyr vi bruger.

Nikon_NPS-NPU.png

Arkiver