fotoprofil

om fotoprofil

Månedsarkiv: juni 2010

Foto-gåtur på Kastellet

Møllen på Kastellet fotograferet mod vest - et SVÆRT billede at eksponere korrekt
Gangbroen fra volden til bygninger nede i selve Kastellet
Fra nedgangen fra volden rundt om Kastellet fik jeg denne indramning
Vagthuset hvorfra vagterne går på deres tur rundt på volden

Ind imellem er det en god idé at gå en tur i sit lokalområde, og blot glæde sig selv med at fotografere. Her til aften gik jeg en tur på Kastellet på Østerbro - og hvor er der dog mange spændende ting at fotografere.

Når man som jeg oftest fotograferer mennesker, er det rart til en afveksling at slappe af og fotografere noget helt andet, og Kastellet er bestemt et sted der er værd at besøge. Kraftige farver og kontraster dominerer, og det er nemt at fotografere det, de fleste andre fotograferer, eller vælge at finde vinkler på ting, man ikke ser så ofte.

Møllen på kastellet var svær at eksponere korrekt. Billedet blev fotograferet med Nikon D3s og Nikons 70-200mm f/2.8. 1/125 sekund, f/5.6, ISO 560, +2EV. Dette billede var ganske enkelt drilsk. Billedet er taget i modlys, og selv om solen var gemt bag skyerne, var den helt klart med til at gøre dette til aftenens mest vanskelige. Lysmåleren i kameraet insisterede på at eksponere efter himmelen, så forsiden af møllen næsten ikke fik nogle detaljer. Jeg gav den et ordenligt hak på eksponeringskompensationen, for at få detaljer med i møllen. Højlysene i himlen blev blæst ud, men med Nikons indbyggede Active-D Lighting, lykkedes det at genskabe detaljerne i kameraet.

D3S_7304-Edit.jpg
Endnu svær eksponering, fordi skyggerne lukker så nemt

Billeddata: Nikon D3s med 70-200mm f/2.8. 1/100 sekund f/7.1, ISO 3200, -1EV. En bedre komposition end den tidligere. Dybdeskarpheden er lige i underkanten - f/8 havde været bedre.Følg fotoprofil

Vind en gratis portrætsession ved at følge fotoprofil på   eller   (læs mere på facebook). Se flere af vore billeder på  

Få min e-bog gratis

KLIK HER, for at downloade en gratis kopi af min e-bog: "Bedre feriebilleder".

hold dig opdateret på Facebook

facebook-like

... og vind en fotoshoot (Læs mere...)

Ordbog om foto

En ordbog om fotografi - ikke med samtlige begreber dækket, men en slags "fotografiets lille røde" - en koncentreret udgave, hvor kun det vigtigste er med. Ordbogen vil løbende blive udbygget med nye ord og begreber. Har du et ord eller begreb du synes skal med, så send en kommentar.

Hvad er der i tasken?

Hvad har en fotograf med i kameratasken? Ofte er der ikke kun tale om en enkelt taske men om flere tasker, kufferter og kasser. Læs hvad vi har med når vi er på fotoshoots.

NPU og NPS

fotoprofil understøttes af Nikon gennem Nikons Professional User- og Nikon Professional Service programmerne, der sikrer adgang til det højeste serviceniveau hos Nikon, og altid har adgang til Nikons professionelle service og låneudstyr i tilfælde af eventuelt tekniske sammenbrud på det udstyr vi bruger.

Nikon_NPS-NPU.png

Arkiver