fotoprofil

om fotoprofil

Månedsarkiv: august 2010

Beskæring af billeder

Jing_D3S_0853

Det nemmeste ville naturligvis være, hvis vi aldrig skød billeder, der - på den ene eller den anden måde - ikke helt blev som vi kunne ønske. Men ind imellem tager vi billeder, der på det pågældende tidspunkt virkede som en god idé, men når vi så kommer hjem og tager billederne nærmere i øjesyn, ser vi, at det alligevel ikke fungerede. I denne artikel vil jeg komme ind på beskæring af billeder, og hvordan det adskiller sig fra komposition.

Læs mere

Skift pæren (Nikon SB-900 flash)

xenon

Den ene af mine Nikon SB-900 blitze havde været en tur på gulvet. Jeg kan nu ikke huske den har været tabt, men det må være sket alligevel, for den ene af mine SB-900 blitze fungerede pludseligt ikke mere. Efter at have undersøgt tingene nærmere, kunne jeg konstatere at det var selve Xenon-lampen i blitzen der var knækket midt over, og den skulle skiftes. Noget sådant er ikke billigt - specielt ikke hvis det er Nikons autoriserede værksted, der skal udføre reparationen, så jeg tænkte, at det måtte jeg da selv kunne klare. I stedet for et betale knap 1.500,- kroner for en reparation slap jeg med at betale 235,- kroner og brugte knap 45 minutter af min tid. Her følger så instruktionerne med billeder, hvis du selv skulle have brug for (og mod til) at udskifte pæren i din SB-900 blitz.

Læs mere

Cover shoot (del 1)

Et dybsindigt menneske og en stor kunstner. Udtrykket i dette billede er hudløst ærligt og er nok mit favoritbillede fra dagen.Et dybsindigt menneske og en stor kunstner. Udtrykket i dette billede er hudløst ærligt og er nok mit favoritbillede fra dagen.
Et godt billede fra dagen, et underfundigt og afdæmpet smil.Et godt billede fra dagen, et underfundigt og afdæmpet smil.
Der er ingen tvivl om at Søren og hans hustru er glade for hinandenDer er ingen tvivl om at Søren og hans hustru er glade for hinanden
Sørens familie betyder meget for ham.Sørens familie betyder meget for ham.

Jeg er blevet booket til at skyde coveret til Søren Reiffs kommende CD "Miss you". Et spændende og inspirerende projekt i samarbejde med et spændende og kreativt menneske. Sidst på ugen var jeg således en tur i Sydsverige, hvor vi skulle afprøve forskellige fotografiske "udtryk", der kunne danne grundlaget for coveret til den nye CD.

Søren Reiff (også kendt som Reiff jr) er guitarist, komponist og producer. De fleste i Danmark kender nok bedst Søren Reiff, som den skaldede, glade kapelmester og guitarist fra tv-shows som: "Den Store Klassefest", "Så' det lørdag", "Danmarksindsamlingen" og "Husk lige tandbørsten".

Gennem de sidste mange år har Reiff arbejdet meget sammen med en del amerikanske musikere, og Søren har ofte besøgt L.A. hvor han både har spillet en del livejobs, samt arbejdet i adskillige studier. Reiff har ligeledes spillet i Europa med forskellige amerikanske konstellationer, og når albummet "Miss you" kommer på gaden, er det da også udelukkende amerikanere som medvirker. Navne som David Garfield (keys), Will Lee (bas), Steve Ferrone (trommer), John Pena (bas), Ricky Lawson (trommer), Michito Sanchez (percussion) og Veronica Mortensen (vocal), hører alle til blandt de bedste musikere i verden. Jeg har hørt lidt fra albummet - og man kan godt forberede sig på en skive med fantastisk melodisk Smooth Jazz, der rammer lige i hjertet!

For at lave det bedst tænkelige cover til hans nye CD, blev det besluttet at Søren og jeg skulle bruge en dag sammen, dels for at lære hinanden at kende, men også for at afprøve forskellige fotografiske udtryk, der alle var i spil. Det er klart at billederne skulle indfange essensen af Sørens musik, men de skulle også reflektere "manden" og "passionen".

D3S_3296.jpg

I løbet af dagen fik vi talt en masse. Om Sørens liv, hans historie, musik, oplevelser og rejser. Om familien såvel som hans arbejde, og fik som nævnt lejlighed til at lytte til numrene på hans kommende CD. Tilbage står jeg med et indtryk af, at have mødt et stort menneske med et stort hjerte. En glødende kunstner, der brænder for det han laver!

Billederne du ser her er alle taget i løbet af dagen. Det blev et meget personligt møde, og jeg synes selv jeg havde held til at indfange disse "øjeblikke". Det krævede mod at spørge ind til privatlivet, men belønningen var også stor, når han åbent fortalte om sit nye album, sit arbejde og sin familie.

Billederne er alle lavet med en minimalistisk tilgang til lyssætning. Målet har været at skabe en serie "organiske" og naturlige billeder, der ikke virker opstillede. Der er hovedsageligt brugt en Nikon SB-900 flash i en lille 60x60cm softboks og en diffuser/reflektor. Alle billederne der vises herover er uden efterbehandling (rå billeder ud af kameraet).

D3S_3495.jpg

Det er usandsynligt at disse billeder rent faktisk vil ende med at blive brugt til selve coveret, men de vil tjene som inspiration for de billeder vi skal lave ved vores næste fotosession, hvor målet er at lave billeder til cover, bagside såvel som indlæg.

Jeg glæder mig til næste weekend...

Har du lyst til at høre musik fra Søren Reiffs første album "Funky Flavas", kan albummet købes via iTunes eller bestilles direkte fra Sørens hjemmeside.

 

facebook-likeFoto-ordbog på vej

fotoordbog_300.PNG

Fra tid til anden, får jeg kommentarer som: "Jeg forstår ikke alle de tekniske udtryk" eller "den tekniske snak flyver lige hen over hovedet på mig".

Det synes jeg er ærgerligt og har derfor besluttet at skrive en kortfattet foto-ordbog, der lige kommer rundt om nogle af de grundlæggende ord og begreber - forhåbentlig på en måde så alle kan forstå det.

Der bliver ikke tale om en ordbog der indeholder samtlige ord og begreber indenfor fotografiets verden, men nærmere om en "fotografiets lille røde" - en forkortet udgave, der kun indeholder de vigtigste begreber og terminologier der omhandler foto.

Ordbogen vil være at finde her på min blog, og den vil indeholde krydsreferencer til de forskellige artikler. Har du forslag til ord eller begreber du synes burde medtages, er du velkommen til at kontakte mig.

 Lokale søges

Jeg skal i gang med at opbygge et nyt fotostudie, og leder i den forbindelse efter egnede udlejningslokaler. Der er mange ønsker til de kommende studiefaciliteter, men de fleste er ret fleksible, så kender du til lokaler du - efter at have læst nedenstående liste - mener kan bruges, så kontakt mig endelig, så vil jeg undersøge det nærmere.

Lokalernes stand er ikke afgørende. Så længe der er varme og elektricitet samt toilet, skal jeg nok selv ordne resten.

Mine ønsker til mit nye fotostudie er som følger:

 • Placering må meget gerne være på Østerbro eller ydre Nørrebro.
 • Studieareal (minimum 7x14m ) gerne med bred dør (eller evt. port).
 • Minimum 4 meter til loft.
 • Hvis kælder eller etage, må der gerne være en stor elevator eller vareelevator.
 • Beliggenhed er ikke så afgørende (må gerne være i en baggård eller lignende), men man skal kunne komme tæt på døren/porten med bil.
 • Gerne nordligt lysinfald, men der skal også kunne blændes af.
 • Gerne selvstændigt kontorområde i tilstødende lokale (helst 40m2 eller mere) med vinduer.
 • Mulighed for tilstødende lagerområde til props og gafs (med nem adgang fra studiet).
 • Mulighed for at lave en uendelig baggrund i hjørne (BxD = 5x7 meter, til loft).
 • Toilet med koldt og varmt vand (gerne med brusebad).
 • Mulighed for at lave et lille køkkenområde.
 • Aircondition, ventilator eller mulighed for at åbne vinduer og døre til udluftning/gennemtræk.
 • Strøm skal være etableret og distribueret fra hovedtavle.
 • Plads til siddeareal med et par sofaer og et sofabord.
 • Gerne selvstændigt lille omklædningslokale med mulighed for opsætning af sminkebord og fuldlængde spejl, men ellers plads i studieområdet med mulighed for opsætning af en "skærm" eller skillevæg.

Det var en lang liste - men som sagt... det meste er ønsker, jeg kan godt klare mig med mindre. Det vigtigste er at størrelsen er god, og placeringen er på på Østerbro eller ydre Nørrebro. Kontakt mig hvis du er bekendt med et udlejningslokale (eller lokaler) der står tomme, og som kunne passe på ovenstående ønskeliste.Kend "den gyldne time"

solnedgang

For fotografer er "den gyldne time" tiden lige før og efter solopgang og -nedgang. På dette tidspunkt står solen lavt over horisonten. Her skifter sollyset karakter, og bliver blødere såvel som varmere. Hvis man som fotograf vil finde dette lys, er det derfor vigtigt at kende solopgangs og -nedgangstider, såvel som hvor solen står op og går ned (retningen). Dagens blog, hjælper dig til at finde ud af hvordan.

Læs mere

Brug din visuelle muskel

Når vi sammenligner de billeder vi selv tager med andres, undres man ofte over, hvordan det kan være, at man ikke selv kan tage lige så gode billeder som de professionelle. Man undskylder det måske med, at de har et bedre kamera, et større objektiv, eller andet udstyr der er professionelt og langt dyrere end det man selv ejer.

photowalker

Sagen er dog at det meget sjældent har noget med kameraet, objektivet eller udstyret at gøre. I dagens blog kan du få et par meget værdifulde tip til, hvordan du selv bliver bedre til at tage billeder - med det fotografiapparat du allerede har.

Læs mere

Følg fotoprofil

Vind en gratis portrætsession ved at følge fotoprofil på   eller   (læs mere på facebook). Se flere af vore billeder på  

Få min e-bog gratis

KLIK HER, for at downloade en gratis kopi af min e-bog: "Bedre feriebilleder".

hold dig opdateret på Facebook

facebook-like

... og vind en fotoshoot (Læs mere...)

Ordbog om foto

En ordbog om fotografi - ikke med samtlige begreber dækket, men en slags "fotografiets lille røde" - en koncentreret udgave, hvor kun det vigtigste er med. Ordbogen vil løbende blive udbygget med nye ord og begreber. Har du et ord eller begreb du synes skal med, så send en kommentar.

Hvad er der i tasken?

Hvad har en fotograf med i kameratasken? Ofte er der ikke kun tale om en enkelt taske men om flere tasker, kufferter og kasser. Læs hvad vi har med når vi er på fotoshoots.

NPU og NPS

fotoprofil understøttes af Nikon gennem Nikons Professional User- og Nikon Professional Service programmerne, der sikrer adgang til det højeste serviceniveau hos Nikon, og altid har adgang til Nikons professionelle service og låneudstyr i tilfælde af eventuelt tekniske sammenbrud på det udstyr vi bruger.

Nikon_NPS-NPU.png

Arkiver