fotoprofil

om fotoprofil

Månedsarkiv: juli 2011

Et strejf af lys

Fotografisk set er lys mange ting, men uden skygge (eller mørke) kan det hverken give form eller mening. Skygge eller mørke er også uden form, men med lys får motivet pludselig dimension. Jeg har længe haft dette projekt i hovedet, visualiseret en billedserie, der netop skal illustrere dette paradoks. Forleden gik jeg i gang med det første forstudie, og de følgende billeder er resultatet af en masse planlægning og 6-8 timer i studiet.

20110718-lightstrafe-001.jpg

Læs mere

En anderledes fødselsdagsgave

Hvad giver man kvinden, der har alt? Først på ugen var jeg på en opgave, hvor det faktisk var mig og mit kamera, der var selve fødselsdagsgaven. Målet var at fotografere Solveig, hendes børn, svigerbørn og børnebørn. Gaven der blev givet var en fotosession med mig og et fotografi efter eget valg. Vi tilbragte nogle timer sammen, og billederne er nu sendt til gennemsyn, og så skal der vælges det billede, der skal printes, sættes i ramme og hænges op på væggen i Solveigs stue.

20110710-solveig-0289.jpg
En fødselsdagsgave kan være svær at finde, men et personligt portræt var måske en idé?

Læs mere

Dance! - forstudie

Hvordan fotograferer man en bevægelse? Som fotograf er dette ikke så nemt, som det måske umiddelbart lyder. Kameraets funktion er jo netop at fastfryse et øjeblik. Man kan vælge en længere lukkertid og derved introducere bevægelsesslør i billedet, eller man kan vælge at fryse de øjeblikke, der ikke er mulige at posere (som f.eks. når en danser "svæver" i luften).

20110701-rina01-0153.jpg

Læs mere

Følg fotoprofil

Vind en gratis portrætsession ved at følge fotoprofil på   eller   (læs mere på facebook). Se flere af vore billeder på  

Få min e-bog gratis

KLIK HER, for at downloade en gratis kopi af min e-bog: "Bedre feriebilleder".

hold dig opdateret på Facebook

facebook-like

... og vind en fotoshoot (Læs mere...)

Ordbog om foto

En ordbog om fotografi - ikke med samtlige begreber dækket, men en slags "fotografiets lille røde" - en koncentreret udgave, hvor kun det vigtigste er med. Ordbogen vil løbende blive udbygget med nye ord og begreber. Har du et ord eller begreb du synes skal med, så send en kommentar.

Hvad er der i tasken?

Hvad har en fotograf med i kameratasken? Ofte er der ikke kun tale om en enkelt taske men om flere tasker, kufferter og kasser. Læs hvad vi har med når vi er på fotoshoots.

NPU og NPS

fotoprofil understøttes af Nikon gennem Nikons Professional User- og Nikon Professional Service programmerne, der sikrer adgang til det højeste serviceniveau hos Nikon, og altid har adgang til Nikons professionelle service og låneudstyr i tilfælde af eventuelt tekniske sammenbrud på det udstyr vi bruger.

Nikon_NPS-NPU.png

Arkiver