fotoprofil

om fotoprofil

Månedsarkiv: september 2011

Koncertfotograf 1. del - Teknikken

Med denne artikel tager jeg (på opfordring fra Frank Alling og Majbritt Ferrall) hul på et emne, der er drilsk for de fleste, nemlig hvordan man tager gode billeder til koncerter eller andre situationer, hvor der ikke er så meget lys, eller hvor lyset varierer eller skifter hele tiden. Frank og Majbritts ønske var, at tage udgangspunkt i, hvordan man gør dette med et kompakt - eller semikompakt kamera, så det vil jeg forsøge at gøre i denne artikel. Har du et spejlreflekskamera kan du også sagtens få glæde af artiklen, for alle de emner jeg berører, er også relevant for folk med DSLR-kameraer.

koncert01-003.jpg
Sticky Fingers - 1/100 sek., f/2.8, ISO 4000

Klik "læs mere..." herunder, for at læse første del af artiklen om koncertfotografering...

Læs mere

Nikon 1

Som fotograf er det sjovt nok ikke så afgørende om man står med det seneste og nyeste kamera i hånden når man laver billeder. Vi ved jo, glasset (objektivet) er langt vigtigere end kamerahuset, og at personen med kameraet i hånden, er langt vigtigere end både kamerahus og glas. Det betyder naturligvis ikke, at vi ikke følger med, og glæder os, når vi ved tiden nærmer sig for annoncering af nyt grej. Får vi nye muligheder med det nye kamerahus eller objektiv? Kan vi gøre ting nemmere og hurtigere end hidtil? Derfor går de fleste fotografer nok også med en smule spænding og venter annonceringen af Nikons næste generation af et kamerahus for professionelle fotografer. Typisk annoncerer Nikon en ny generation af deres professionelle kamerahuse hvert andet år, og nu er det 2 år siden D3s kom på markedet. Kommer der et D4-hus?

Mange følger med i rygterne på nettet, og der gik meget vedholdende rygter om, d. 24. august skulle være "dagen" - hvilken gave... at Nikon skulle annoncere et ny fullframe professionelt kamerahus, lige på min fødselsdag. Det viste sig ikke at ske. I stedet blev et par nye kompaktkameraer annonceret. Mon ikke vi var mange der sad med næsen trykket fast mod computermonitoren, og måtte gå skuffet i seng den aften?

Så blev nye datoer nævnt, og de kom fra "rygtebørsens" hovedsæde (nikonrumors.com). Der skulle komme en NY annoncering i september...

Nikon1_j1_v1.jpg
Nikon 1 kom til verden d. 21. september 2011

Læs mere

Fotokonkurrencens vindere

Så er sommerens fotokonkurrence slut. Jeg har sammen med præmiesponsoren voteret, og vi har udvalgt de tre vindere, samt yderligere tre billeder, jeg mente skulle fremhæves.

Førstepladsen går til Morten S. Hansen med hans billede "Fishing mullets", der dermed vinder et lækkert Nikon Coolpix S8100 kamera. Der er efter min opfattelse tale om et teknisk veludført billede, der på alle måder opsummerer konkurrencens emne: Feriebilleder. Fiskestangen skaber en diagonal i billedet der giver en grafisk spænding i et billeder der ellers oser af idyl og sommer.

1_Morten_S_Hansen.jpg
1. præmie: Morten S. Hansens billede "Fishing mullets" © Morten S. Hansen

Læs mere

Den anden af mine to passioner

Dem der kender mig ved, jeg elsker kaffe. En god kop kaffe er for mig en passion på samme måde som at fotografere. Jeg stiller mig ikke tilfreds med noget, der er "nogenlunde", og selv om den perfekte kop kaffe måske er lige så flygtig og uopnåelig som det perfekte fotografi, er det kun med til at anspore mig. Som fotograf søger jeg konstant, at blive bedre til at fotografere, som kaffeaficionado… at blive bedre til at lave kaffe.

20110822-alexduetto03.jpg
Sådan ser fantastisk kaffe ud, når den bliver lavet.

Læs mere

Følg fotoprofil

Vind en gratis portrætsession ved at følge fotoprofil på   eller   (læs mere på facebook). Se flere af vore billeder på  

Få min e-bog gratis

KLIK HER, for at downloade en gratis kopi af min e-bog: "Bedre feriebilleder".

hold dig opdateret på Facebook

facebook-like

... og vind en fotoshoot (Læs mere...)

Ordbog om foto

En ordbog om fotografi - ikke med samtlige begreber dækket, men en slags "fotografiets lille røde" - en koncentreret udgave, hvor kun det vigtigste er med. Ordbogen vil løbende blive udbygget med nye ord og begreber. Har du et ord eller begreb du synes skal med, så send en kommentar.

Hvad er der i tasken?

Hvad har en fotograf med i kameratasken? Ofte er der ikke kun tale om en enkelt taske men om flere tasker, kufferter og kasser. Læs hvad vi har med når vi er på fotoshoots.

NPU og NPS

fotoprofil understøttes af Nikon gennem Nikons Professional User- og Nikon Professional Service programmerne, der sikrer adgang til det højeste serviceniveau hos Nikon, og altid har adgang til Nikons professionelle service og låneudstyr i tilfælde af eventuelt tekniske sammenbrud på det udstyr vi bruger.

Nikon_NPS-NPU.png

Arkiver