fotoprofil

om fotoprofil

Månedsarkiv: oktober 2011

Nikon under pres fra Canon

Vi har længe ventet at Nikon ville annoncere deres kommende profesionelle kamera, og vi er mange, der har gættet på, det kommer til at hedde Nikon D4. Det er også kendt - for de fleste - at Nikon og Canon gennem alle årene har konkurreret om de samme kunder i det samme segment. Derfor følgers en annoncering fra Nikon ofte af en tilsvarende annoncering fra Canon og omvendt. De sidste par år har det været Nikon der kom først, men denne gang skulle det så blive Canon, der her til aften annoncerer deres næste generation af et professionelt kamerahus: Canon EOS-1D X. Hvis alting går som det plejer vil vi indenfor et par uger se en tilsvarende annoncering fra Nikon, så vi er sikkert mange der glæder os.

D4_Koncept_George_BallasNikon D4 koncept, som George Ballas forestiller sig kameraet kommer til at se ud

Hvad kan vi så forvente af et kommende professionelt kamerahus fra Nikon? Med udgangspunkt i de specifikationer, der oplyses på EOS-1D X, kommer det nok til at se nogenlunde ud som følger...

Læs mere

At fotografere stjerner og stjerneskud

At fotografere nattehimlen, kan være noget af det mest frustrerende, men kan også belønne dig med smukke og fantastiske billeder. Den store udfordring er, der jo ikke er ret meget lys (med mindre man fotograferer månen), og det kræver lange eksponeringer. Lange eksponeringer kræver til gengæld, ting der står stiller, og det gør jorden jo ikke, i det mindste ikke i forhold til nattehimlen, for jorden roterer jo om sin egen akse, mens stjernerne - i denne sammenhæng - står stille.

Hvordan løser man så dette problem? Jo - der er flere metoder, og jeg vil kort nævne de forskellige løsninger man som fotograf kan gøre brug af.

08-M27_20060717-900s.jpg
Dette billede af M27 fotograferede jeg med et Nikon D70s, eksponeringen var på 15 minutter

Læs mere

Følg fotoprofil

Vind en gratis portrætsession ved at følge fotoprofil på   eller   (læs mere på facebook). Se flere af vore billeder på  

Få min e-bog gratis

KLIK HER, for at downloade en gratis kopi af min e-bog: "Bedre feriebilleder".

hold dig opdateret på Facebook

facebook-like

... og vind en fotoshoot (Læs mere...)

Ordbog om foto

En ordbog om fotografi - ikke med samtlige begreber dækket, men en slags "fotografiets lille røde" - en koncentreret udgave, hvor kun det vigtigste er med. Ordbogen vil løbende blive udbygget med nye ord og begreber. Har du et ord eller begreb du synes skal med, så send en kommentar.

Hvad er der i tasken?

Hvad har en fotograf med i kameratasken? Ofte er der ikke kun tale om en enkelt taske men om flere tasker, kufferter og kasser. Læs hvad vi har med når vi er på fotoshoots.

NPU og NPS

fotoprofil understøttes af Nikon gennem Nikons Professional User- og Nikon Professional Service programmerne, der sikrer adgang til det højeste serviceniveau hos Nikon, og altid har adgang til Nikons professionelle service og låneudstyr i tilfælde af eventuelt tekniske sammenbrud på det udstyr vi bruger.

Nikon_NPS-NPU.png

Arkiver